Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie richt zich voornamelijk op de sportgerelateerde letsels en blessures. Dit zowel bij de recreatieve sporter als de competitieve sporter. Een belangrijk item tijdens de behandelingen is de return to sport.

Vele mensen doen aan sport. De ene sport op een recreatieve manier, de andere sport op hoog competitief niveau.  Helaas blijft niet iedereen zonder letsels. Naast de sportongevallen met botbreuken, ontwrichtingen of spierscheuren tot gevolg, komen meestel minder ernstige sportletsels voor.  Het gaat hier dan over overbelastingsletsel die leiden tot spier- of peesaandoeningen en overbelastingen van de gewrichten.

Al deze letstel worden in een eerste fase behandeld, maar daarna moeten de aangedane structuren terug opgetraind worden om terug sterker te worden en om zo tot sporthervatting te komen.  Steeds kijken we ook naar de oorzaak van de letsels. Zo kan het aanpassen van een verkeerde techniek of het optrainen van naburige instabiele lichaamzones recidief voorkomen. Deze zaken zijn dan ook zeer belangrijk voor een return to sport.

Maak een afspraak