Groepslessen

Vele mensen weten dat bewegen goed is en willen hier ook iets aan doen. Maar, niet iedereen voelt zich goed in de fitnesszaal of wenst in grote groepen te sporten. Op zichzelf bewegen en sporten is ook vaak moeilijk vol te houden.

Bewegen is goed voor:

  • Het verbranden van calorieën en dus ook enkele kilo’s te verliezen. Stijging van het metabolisme.
  • Het versterken van het skelet en het spierstelsel.
  • Er beter uit te zien, de huid blijft sterk en elastisch.
  • Het vergroten van het uithoudingsvermogen. Positieve effecten op hart en bloedvaten. Bloeddrukverlagend en tegengaan van verhoogde cholesterol.
  • Het zich fitter en energieker voelen. Het positief beïnvloeden van stress.

Daarom bieden wij groepslessen aan in kleine groepjes van 4 tot 6 personen waar het niveau van de lessen aan de deelnemers aangepast is. Bij dit alles wordt de nadruk gelegd op een correcte manier van oefenen, dit om personen met bepaalde klachten tegemoet te komen.

 

 

Onze lessen

Core:

Hier wordt de nadruk gelegd op de “core”-stability.  Buik- en lage rugspieren worden grondig aangepakt.  De oefeningen zijn zodanig gekozen dat ook armen en benen zeker voldoende aan bod komen. Na algemene opwarming worden specifieke oefeningen gegeven in een doorschuifsysteem. Er wordt steeds geëindigd met een moment van tot rust komen tijdens een stretching.

 

HIT:

High Intensity Training is een intervaltraining met nadruk op kracht en uithouding. Het spierstelsel en het hart krijgen een groter aandeel tijdens deze sessies.  De oefeningen worden gedurende 30 seconden uitgevoerd aan een hoge intensiteit. Na een aantal herhalingen wordt er doorgeschoven naar een andere oefening.

 

 

70+:

Voor de groep 70+ zijn de oefeningen aangepast aan de leeftijd en mogelijkheden van de deelnemers.  Ook hier wordt gewerkt op de “core”, maar wordt nog meer rekening gehouden met het feit dat sommige mensen iets minder mobiel zijn, bijvoorbeeld door een heup- of knieprothese.

 

Praktisch

Lessen worden gegeven in groepjes van 4 tot 6 personen.

Er worden 10 lessen van 1 uur gegeven per kwartaal.

10 lessen voor 80 euro.

De eerste les kan u gratis proberen.

Draag losse kledij waarin u goed kan bewegen.

Lesdag en tijdstip wordt afgesproken in overeenkomst met de deelnemers.