Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij met behulp van fijne naaldjes triggerpunten in de spieren op een veilige manier aangeprikt worden.

Triggerpunten zijn spanningspunten in spieren die verantwoordelijk kunnen zijn voor klachten zoals lokale pijn of uitstralingspijn. Verkrampte spieren kunnen naast pijn ook voor een gespannen gevoel, stijfheid en verminderde bewegingsmogelijkheden zorgen.

Deze punten kunnen onder meer ontstaan door:

  • Trauma: na een val, na een spierscheur,…
  • Overbelasting tijdens de sport of op het werk
  • Slechte houding tijdens bijvoorbeeld langdurig PC-werk
  • Immobilisatie
  • Operaties

Wanneer het triggerpunt aangeprikt wordt, is het heel normaal dat de herkenbare pijn ontstaat samen met een soort krampgevoel omdat de spier even reflectoir opspant. Na de behandeling kan er wat stijfheid of vermoeidheid overblijven in de spier die is aangeprikt, maar dit is vaak van korte duur. Om deze reacties te beperken, geven wij thuisoefeningen en adviezen mee.

Het doel van deze techniek is om deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Het is mogelijk dat er meerdere behandelsessies nodig zijn om het probleem op te lossen of dat er meerdere spieren moeten aangeprikt worden in dezelfde sessie.

Met Dry Needling trachten we onder meer pijn te verminderen, de bewegingsmogelijkheden te verbeteren, de spierspanning te doen dalen en de levenskwaliteit te verbeteren.

Dry Needling maakt onderdeel uit van een totaalbehandeling van de patiënt. Na het uitschakelen van de spanningspunten, wordt gekeken naar de oorzaak van de klachten om de kans op herval zo minimaal mogelijk te houden.

 

MOMENTEEL KUNNEN WIJ GEEN DRY NEEDLING AANBIEDEN.